Snelroldeuren

De interne logistiek binnen een bedrijf kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn, en een snelrolpoort kan werkzaamheden veel efficiënter en effectiever laten verlopen. Snelrolpoorten zijn eigenlijk doeken die op hoge snelheid verticaal een door- of toegang kunnen openen of sluiten. Doordat bepaalde typen deuren een openingssnelheid van maar liefst 2,5 m/s hebben worden luchtverplaatsingen zo veel mogelijk tegengegaan en hoeven uw medewerkers niet lang te gaan staan wachten.

De voordelen van een snelrolpoort

Het grote voordeel van snelroldeuren is dat door de snelle opening en sluiting van de deur, de hoeveelheid lucht die verplaatst wordt, beperkt wordt tot een minimum. Dit is bijvoorbeeld erg belangrijk vanwege strenge hygiënische eisen of temperatuurverschillen. De industriële poorten isoleren gekoelde en verwarmde ruimtes uitstekend (belangrijk bij voedingswaren), zijn eenvoudig te reinigen, kunnen tegen een stootje door de flexibele en zelfherstellende doeken, sluiten een ruimte perfect af, kunnen antistatisch zijn (belangrijk in het geval van cleanrooms) en een brandwerende functie hebben. En daarmee zijn we nog lang niet door de lijst met mogelijkheden en eigenschappen van een snelroldeur.

Bent u bijvoorbeeld specifiek op zoek naar snelroldeuren met een frequentiegeregelde motor, een flexibele onderbalk of een frame van RvS of gegalvaniseerd staal? Zoals gezegd heeft BMP Benelux een snelrolpoort voor werkelijk alle logistieke situaties.

Benieuwd naar de beste oplossing? Bel onze specialisten

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze

Benieuwd naar de beste oplossing? Bel onze specialisten

(0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze

Snelroldeuren voor zowel binnen als buiten

Bovengenoemde eigenschappen zijn vooral van belang bij deuren die binnen in een bedrijfspand worden geplaatst. Er zijn echter ook snelroldeuren met doeken die geschikt zijn om in de gevel te plaatsen. Bij de plaatsing van een doorgang naar buiten zijn weer andere zaken belangrijk.

Hierbij valt te denken aan de weer- en windbestendigheid van het doek, de isolerende eigenschappen en systemen die tevens een inbraakwerende functie hebben. Bij een snelroldeur aan de buitenzijde van een pand is het bovendien vaak gewenst dit te voorzien van een bedrijfslogo of -naam.

Benieuwd naar de beste oplossing? Bel onze specialisten

+31 (0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze

Klantspecifieke deuroplossingen

Verschillende eisen vragen om klantspecifieke deuroplossingen. Wilt u een prijs van één van onze deuren of voor een volledig project? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Een snelrolpoort wordt ook wel snelroldeur, industriedeur of snelloopdeur genoemd.