Tochtdeuren

Door winterse kou en ongewenste windstromen kan uw bedrijfspand veel energie verliezen in de vorm van warmte. Zeker in grotere logistieke omgevingen met veel bewegende goederen- en mensenstromen. Zonder doeltreffende maatregelen swingen uw energiekosten de pan uit. Een tochtdeur garandeert een tochtvrije omgeving met een aangename temperatuur. Ook uw medewerkers varen daar wel bij.

Voor elke bedrijfssituatie de juiste tochtdeur

Een tochtdeur is een verzamelnaam voor oplossingen die bedrijfsruimtes tochtvrij houden:

  • Tochtstroken of strokengordijn
  • Pendeldeur
  • Industriegordijn
  • Snelroldeur

Benieuwd naar de beste oplossing? Bel onze specialisten

+31 85 130 39 81
Help mij met mijn keuze

Benieuwd naar de beste oplossing? Bel onze specialisten

(0)85 130 39 81
Help mij met mijn keuze

Voor- en nadelen van tochtdeuren

De vier types tochtdeuren hebben elk specifieke voor-en nadelen. Onze voorkeur gaat vanzelfsprekend naar de snelroldeur. Ziehier waarom:

Sluitvermogen

Een pendeldeur, industriegordijn of strokengordijn kan een ruimte niet zo goed afsluiten als een snelroldeur. Zeker als u tocht wil buitenhouden, is een snelroldeur aangewezen.

Hygiëne

Vooral strokengordijnen zijn minder hygiënisch. Logisch, want producten of ander verkeer dat ermee in aanraking komt, kan leiden tot overdracht van viezigheid en bacteriën. Bij de overige tochtdeuren is dat niet het geval.

Esthetiek

Industriegordijnen ogen vaak rommelig omdat ze gekreukt en minder strak worden opgehangen. Dat geldt ook voor (transparante) strokengordijnen die door gebruik vies worden of beschadigd raken. Pendeldeuren zijn al een betere oplossing als tochtdeur, maar kunnen op esthetisch vlak niet tippen aan snelroldeuren.

Kosten

De prijs van de vier soorten tochtdeuren varieert aanzienlijk en hangt af van de oplossing in kwestie. Doorgaans kan men ze qua prijs (van laag naar hoog) als volgt rangschikken: industriegordijnen, strokengordijnen, pendeldeuren, snelroldeuren. Let wel: de snelheid en het sluitvermogen van snelroldeuren verzekeren minimale luchtstromen. Goed voor uw energierekening dus.

Benieuwd naar uw ideale oplossing? Bel onze specialisten

+31 85 130 39 81
Help mij met mijn keuze

Klantspecifieke deuroplossingen

Verschillende eisen vragen om klantspecifieke deuroplossingen. Graag de prijs kennen van een van onze deuren of voor een volledig project? Vraag vrijblijvend een offerte aan.